Öne Çıkanlar Bursaveterinerhekimlerodası TanUrlanın NECMİ İNCE YAZDI:ETME BULMA DÜNYASI İŞTE NEZİR ASAROĞLU DOĞTAŞ İMZASIYLA ŞIKLIĞIN YENİ BOYUTU Sitelerindeki sahte ilanlar kaldırıldı Kiralar yüzde 1015 düştü

İnşaat Maliyetleri Arttı, Konut Üretimi Durma Noktasına Geldi!

Konut üretiminde var olan krizlere, yenisi ekleniyor. İnşaat maliyetlerinin artması, kredilerin kısıtlanması ve yabancı talebinin azalmasıyla üretim durma noktasına geldi. Krizin çıkışı için kamu eliyle konut üretimine işaret eden uzmanlar, özellikle kiralık konut arzında ciddi sıkıntılar yaşanabileceği uyarısında bulunuyor.

Konut fiyatlarındaki artış enflasyonun altında kalmaya devam ederken, sektörün önemli göstergelerinden biri olan Merkez Bankası (TCMB) Konut Fiyat Endeksi (KFE), fiyatlardaki reel düşüşün yüzde 16'yı aştığını ortaya koyuyor. Son aylarda konuta olan talebin azalmasıyla birlikte, konut satış fiyatlarının reel olarak gerilediği görülüyo.Veri analiz şirketi Endeksa'dan alınan bilgilere göre, son bir yılda konut fiyatlarındaki artış yüzde 54 olarak gerçekleşti. Ancak, aynı dönemde enflasyon yüzde 69,8 oranında artarak, reel fiyatlardaki düşüşün yüzde 15,8 olmasına neden oldu.

NAKİT GÜÇ HAKİM

Konut üretimi, inşaat maliyetlerindeki artış, kredilere erişimin kısıtlanması ve yabancı talebinin azalmasıyla neredeyse durma noktasına geldi. Uzmanlar, bu durumun özellikle kiralık konut arzında ciddi sıkıntılara yol açabileceği uyarısında bulunarak, kamu eliyle konut üretimine ağırlık verilmesi gerektiğini belirtiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.