Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Levent Sungur, depremin ikinci yıl dönümünde Adıyaman’da basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.
Sungur, Adıyaman’daki deprem konutlarının yapım sürecinin hızla ilerlediğini ve 2025 yılı sonuna kadar konutların tüm hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti.
Hayat Başladı
Adıyaman’da TOKİ tarafından inşa edilen deprem konutlarıyla ilgili önemli bilgiler veren Sungur, "Toplamda 453 bin hak sahibinin konut faaliyetleri başlatılmış durumda. Bunlardan 201.580 konutun teslimini 24 Ocak’ta gerçekleştirdik. Adıyaman’da ise Örenli Mahallesi’nde 3.034 konutun inşasını tamamladık ve hak sahiplerine teslim ettik. Bu bölgede yaşam başladı." dedi.
Örenli Mahallesi’ndeki konutlar sadece yapıların inşa edildiği alanlar olmayıp, aynı zamanda sosyal donatılarla da zenginleştirildi. Sungur, "Bu alanlarda sadece konutlar değil, cami, ticaret alanları, spor sahaları gibi sosyal donatılar da mevcut. Ayrıca, çocukların vakit geçirebileceği halı saha gibi sosyal alanlar da yapılıyor." şeklinde konuştu.
İndere ve Diğer Yeni Alanlar
Adıyaman’da yeni konut alanları oluşturulduğuna vurgu yapan Sungur, İndere Mahallesi’nde Emlak Konut Genel Müdürlüğü eliyle 16 binden fazla konut inşa edildiğini, teslimatların başladığını ve şu ana kadar yaklaşık 3 bin konutun teslim edildiğini söyledi.
“İndere ile birlikte Örenli aslında bizim merkezde yeni alanlar olarak teşkil ettiğimiz alanlar.
Bu alanların haricinde bir de mevcutta rezerv olarak ilan edilen konutların bulunduğu, yıkıldığı alanlarda da konut inşaatları faaliyetleri devam ediyor." diyen Sungur, bu iki bölgenin, Adıyaman’ın yeniden inşa edilmesinde önemli rol oynayacağını belirtti.
2025 Yılı Sonunda Tüm Konutlar Hak Sahiplerine Teslim Edilecek
Sungur, konutların inşasında gelinen aşamayı da değerlendirerek, "Şu an geldiğimiz aşamada aslında toplamda yapılacak olanın zaten yüzde ellisini geçmiş durumdayız. 2025 yılı sonuna kadar tüm konutların teslimatını gerçekleştireceğiz." açıklamasını yaptı.
Yerinde Dönüşümde Adıyaman Birinci Sırada
Adıyaman’daki yerinde dönüşüm çalışmalarının da başarılı bir şekilde ilerlediğini belirten Sungur, "Merkezde 8 bini aşkın yerinde dönüşümle inşa edilen konut bulunuyor. Vatandaşlarımız, kendi arsalarında, ihtiyaçlarına uygun olarak konutlarını inşa etme imkanına sahipler." dedi. Bu uygulama sayesinde, vatandaşların kendi tercihleri doğrultusunda evlerini yapabilme özgürlüğü sağlanıyor.
Kiracılara Müjde
TOKİ Başkanı Sungur, sosyal konut projelerinin de hızla devam ettiğini söyledi. "Sosyal konutlar ile ilgili Bakanımız Sayın Murat Kurum açıkladı. Yeni bir kampanya hazırlıyoruz. Bu yıl sonuna kadar faaliyete geçireceğiz. Deprem bölgesindeki illerde sosyal konut projeleri için pozitif ayrımcılık yapacağız ve daha fazla sayıda konut inşa edeceğiz." dedi.
2025 Sonunda Tüm Deprem Konutları Teslim Edilecek
07 Şubat 2025 Cuma 15:57
![2025 Sonunda Tüm Deprem Konutları Teslim Edilecek](https://www.konuttrend.com/images/haberler/2025/02/2025_sonunda_tum_deprem_konutlari_teslim_edilecek_h6901_45d10.jpeg)