Öne Çıkanlar corona uyap kkt 2 milyon konut için seferberlik hali var Adıyamanda Depremzedelere İftar Çadırı Kuruldu

Havale işlemi yapan vatandaşa "kira vergisi" şoku

Türkiye genelinde havale işlemlerinde "Konut Kira Ödemesi" sorunu yaşanıyor. İlk olarak sosyal medya hesaplarında kripto borsası Binance TR üzerinden yapılan işlemlerde yaşanan sorunla ortaya çıkan konunun tüm Türkiye'ye yayıldığı ortaya çıktı.

Kripto para yatırımcılarının satış işlemleri sonrasında hesaplarına gelen EFT'lerin 'kira geliri' olarak değerlendirildiği bir hata ortaya çıktı. Yapılan ödemeler Kira Konut Ödemesi olarak kodlandığı için Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından kendilerine Maliye'den otomatik SMS gönderilmeye başlandı.

Para havale işlemlerinde vatandaşa ek vergi şoku

MESAJI ALANLAR NE YAPMALI?

Haberler.com'un ulaştığı Gelir İdaresi Başkanlığı yetkilileri, konunun sadece kripto para borsası Binance TR ile ilgili olmadığını; kripto para ve borsa hesabı bulunmayan iki kişi arasında yaşanan para transferlerinin de konut kira geliri olarak tanımlandığını belirtti. Bu nedenle GİB üzerinden bu kişilere ek vergilendirme mesajı gittiğini kaydeden yetkililer, bu konunun Bankacılık sektörü ile Geliri İdaresi Başkanlığı arasındaki teknik aksaklıktan kaynaklandığını belirtti.

GİB'DEN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Gelir İdaresi Başkanlığı konuya ilişkin açıklama yaptı. Sorunun havale işlemlerinde gönderen tarafın yanlış seçeneğinden kaynaklandığı belirtilen açıklamada, gerçek kira geliri sahibi olmayanların bu mesajı kayda almayabileceği belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.