Türkiye’nin ilk yüksek hızlı asansörü için çalışmalar başladı

Konut Projeleri

Emlak Konut Asansör, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın himayesinde Emlak Konut GYO’nun iştiraki olarak Şubat 2021’de Konya’da kuruldu.

Türkiye Yüzyılı hedefinin “Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı” kapsamında üretime başlayan EKA, sıfır atık uyumlu endüstri 4.0 teknolojisi ile sektörde fark yarattı.

Fabrika ekolojik sürdürülebilirlik ve düşük karbon ayak izi ilkesiyle ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Fabrikada tasarlanan asansörlerin güvenlik testi 42 metre yüksekliğindeki kulede gerçekleştiriliyor.

Bakan Kurum tesisin görüntülerini paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından EKA’nın Konya’daki fabrikasının ve üretim bandının görüntülerini paylaştı.

Fabrikanın yerli ve milli olmasının yanı sıra sıfır atık uyumlu ve yenilenebilir enerjiyi kullandığına dikkat çeken Bakan Kurum, “İleri teknolojiyle tecrübe ve birikim birleşince ortaya çok iyi işler çıkıyor. Türkiye’nin ilk yerli asansör fabrikasında, Emlak Konut Asansör ile dünyaya açılıyoruz. İnşaat sektöründe yüzde 100 yerli üretim hedefiyle şimdi Türkiye’nin ilk yüksek hızlı asansörünü hayata geçirmek için de çalışmalarımıza başladık” ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.