İZNİK ÇEVRE YOLU İLE 15 DAKİKALIK YOL 4 DAKİKAYA İNDİ

Gündem

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İznik Çevre Yolu’nun açılış töreninde gerçekleştirdiği konuşmada, ilçenin ulaşım altyapısının güçlenmesi için 7,3 kilometre uzunluğundaki İznik Çevre Yolu Projesi’ni hayata geçirdiklerini bildirdi. Bakan Uraloğlu, “Yolumuz kapsamında; 5 adet farklı seviyeli kavşak, 29 metrelik çift köprü, 9 altgeçit ve 4 adet tarımsal altgeçit köprüsü inşa ettik.” dedi. Şehir merkezindeki hem şehir içi hem de transit trafiğe hizmet veren tek yol üzerindeki yoğunluğu rahatlatarak İznik şehir geçişini, çevre yolu ile 4 dakikaya düşürdüklerini kaydeden Uraloğlu, “Çevre yolumuz ile yıllık toplam 247 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 410 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İznik Çevre Yolu’nun açılış törenini gerçekleştirdi. Bakan Uraloğlu, ekonomik büyümenin birincil şartının güçlü bir ulaşım altyapısı olduğunu ifade ederek, “Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımızın yol medeniyettir şiarıyla başlattığı ulaştırma hamleleriyle de ülkemize çağ atlattık. Türkiye Yüzyılı Vizyonumuzu rehber edinerek, yarının ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılayacak adımları, ülkemizin dört bir köşesinde atmaya devam ediyoruz.” dedi.

“Her Yeni Yol, Köprü ve Tünel İle Üretim, Ticaret, Kültür ve Turizm Faaliyetlerini Canlandırdık”

Bakan Uraloğlu, gerçekleştirdikleri yatırımların toplumsal refahın yükseltilmesinde önemli kilometre taşlarından biri olduğunun bilinciyle hareket ederek Türkiye’yi baştanbaşa yüksek standartlı yol ağıyla kuşattıklarını ifade etti. Uraloğlu, “2002 yılında toplam araç sayımız yaklaşık 8,5 milyon ve bölünmüş yol uzunluğumuz 6 bin 101 kilometre iken ortalama seyahat süremiz saatte 40 kilometreydi. Bugün araç sayımız 30 milyona ulaşmasına rağmen ortalama seyahat hızımız yaklaşık 90 kilometreye çıkmış durumda. Bunu bölünmüş yol uzunluğumuzu 29 bin 500 kilometrenin üzerine çıkararak sağladık. Hayata geçirdiğimiz her yeni yol, köprü ve tünel ile üretim, ticaret, kültür ve turizm faaliyetlerini canlandırdık, yeni istihdam alanlarının oluşmasına vesile olduk.” diye konuştu.

“19 Milyar 79 Milyon Lira Proje Bedeliyle 24 Ayrı Karayolu Projesine Devam Ediyoruz”

Bakan Uraloğlu, son 22 yılda Bursa’nın ulaşım ve iletişim altyapısına 229 milyar 700 milyon lira harcadıklarını belirterek, “Bölünmüş yol uzunluğunu 195 kilometreden 602 kilometreye, bitümlü sıcak kaplama yol uzunluğunu 148 kilometreden 777 kilometreye çıkardık. Bugün itibari ile de 19 milyar 79 milyon lira proje bedeliyle 24 ayrı karayolu projesine devam ediyoruz. Bu projelerin en büyüklerinden birini, Türkiye’nin en önemli tarih, kültür ve turizm merkezlerinden biri olan İznik’in ulaşım altyapısının gücüne güç katacak İznik Çevre Yolu’nun resmi açılışını mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

“İznik’in Ulaşım Altyapısının Güçlenmesi İçin 7,3 Kilometre Uzunluğundaki İznik Çevre Yolu Projemizi Hayata Geçirdik”

Binlerce yıl öncesine dayanan kadim tarihi, doğal güzellikleri, gölü ve çinileri ile bölge turizminde önemli bir yere sahip olan İznik’in İstanbul, Kocaeli ve Bursa gibi büyük şehirlerden günübirlik ziyaretlerin yoğun olduğu bir ilçe olduğunu ifade eden Uraloğlu, “Bu nedenle İznik’in ulaşım altyapısının güçlenmesi için 7,3 kilometre uzunluğundaki İznik çevre yolu projemizi hayata geçirdik. Yolumuz kapsamında; 5 adet farklı seviyeli kavşak, 29 metrelik bir çift köprü, 9 altgeçit ve 4 adet tarımsal altgeçit köprüsü inşa ettik. İznik Çevre Yolu sayesinde transit trafiği şehir dışına aldık. Böylece İznik şehir merkezinde hem şehir içi hem de transit trafiğe hizmet veren mevcut tek yol üzerindeki yoğunluğu rahatlattık. Daha önce şehir merkezi üzerinden 15 dakikada geçilebilen İznik şehir geçişini artık çevre yolu ile sadece 4 dakikaya düşürdük. Böylece çevre yolumuz ile zamandan 241 milyon lira, akaryakıttan 6 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 247 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 410 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi’nin İstanbul-İzmir Otoyolu’na ve Bursa-Karacabey Devlet Yolu’na Bağlantısı Sağlanacak

Gün içerisinde yapımı devam eden Teknosab Kavşağı ve yapımı planlanan Görükle D-200 Kavşağı’nda yerinde incelemelerde bulunacaklarını belirten Uraloğlu, “Teknosab Kavşağı ile de Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi’nin İstanbul-İzmir Otoyolu’na ve Bursa-Karacabey Devlet Yolu’na yüksek standartlı bağlantısını sağlayacağız.” dedi.

Görükle D-200 Kavşağı ile Bölgedeki Geçiş Süresi 20 dakikadan 1 Dakikaya Düşecek

Bakan Uraloğlu, Görükle D-200 Kavşağı’nın Bursa’nın nüfus yoğunluğunun fazla olduğu ve gelişmeye devam ettiği batı kesimindeki Görükle ve Kayapa bölgelerinin kesişim noktasında yer aldığını anımsatarak, “Mevcut haliyle hemzemin kavşak olarak hizmet veren kavşağın köprülü kavşak haline getireceğiz. Kavşak uygulama projeleri Karayolları Genel Müdürlüğümüzce onaylandı. Proje kapsamında; toplam uzunlukları 231 metre olan 2 adet köprü ve 5 adet köprü niteliğinde altgeçit yapacağız. Ayrıca, ana gövdede bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında 2 kilometrelik yol ile 2,2 kilometresi bölünmüş yol olan 8,9 kilometre uzunluğunda kavşak kolu inşa edeceğiz. Proje kapsamında etkilenen üniversiteye ait arazilerin bedelsiz olarak tahsis edilmesi için Bursa Uludağ Üniversitesi ile protokolü imzaladık. Geri kalan kesimlerdeki kamulaştırma işlemleri de Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı tarafından imar uygulaması ile çözülecek. Projemizin hizmete sunulmasıyla bölgedeki geçiş süresini 20 dakikadan 1 dakikaya indireceğiz.” ifadelerini kullandı.

“106 Kilometrelik Osmaneli-Bursa Arasındaki İşleri 2025 Yılı Sonunda Tamamlamayı Hedefliyoruz”

Bursa’nın ulaşım ağını ulaşımın tüm modlarıyla birlikte geliştirdiklerini belirten Uraloğlu, “Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattımızı Ankara-İstanbul YHT hattına bağlantılı olarak saatte 250 kilometre hıza uygun çift hatlı, elektrikli ve sinyalli hızlı tren hattı inşa ediyoruz. Hatta altyapı ve üstyapı çalışmalarına eş zamanlı olarak devam ediyoruz. 106 kilometrelik Osmaneli-Bursa arasındaki işleri 2025 yılı sonunda tamamlamayı, Bursa Bandırma arasını ise 2028 yılında bitirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

“Şehir Hastanesi Metrosu Saatte 88 Kilometre Tasarım Hızı ile Günlük 410 Bin Yolcuya Hizmet Verecek”

Bursa’da devam etmekte olan önemli ulaşım projelerinden birinin de Emek-YHT Gar-Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattı kısa adıyla Şehir Hastanesi Metrosu olduğunu belirten Uraloğlu, “Hattımızın yapımını, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Bakanlığımız arasında 8 Haziran 2020 tarihinde imzalanan protokol ile devraldık. Projemiz sayesinde mevcutta işletmede olan Emek-Arabayatağı Metro hattı; yapacağımız uzatma ile Mudanya Bulvarını kat ederek YHT Gar ve nihayetinde Şehir Hastanesine ulaşacak. Saatte 88 kilometre tasarım hızı ile günlük 410 bin yolcuya hizmet verecektir. Projemiz kapsamına depo sahası ve 2 yeni istasyon ile Görükle uzatmasını da dahil ettik. Bu yeni tesis, şehrin tüm metro araç filosunun bakım-tamir ve parklanma ihtiyacına da hizmet edecektir. İnşallah bu projemizi de 2025 yılı sonunda tamamlamayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Bursa’nın gelişimi, toplumun kalkınması ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmada gerekli her türlü gayret ve kararlılığı göstermeye devam edeceklerini kaydeden Uraloğlu, “Canı gönülden inanıyorum ki İznik Çevre Yolumuz da İznik’i daha yaşanabilir hale getirecek hem İznik’in hem de Bursa’nın ekonomisine katkı sağlayacaktır. İznik Çevre Yolu’nun bölge halkımız başta olmak üzere ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.